Er det forskjell på fancy pyramideposer og vanlige teposer?

- Kun for syns skyld, sier ekspert.

KUN FOR SYNS SKYLD: Det er ingen forskjell i smaken du får fra te i pyramideposer kontra vanlige teposer, ifølge te-ekspert. Forskjellen er i størrelsen på urtene og det rent visuelle. Foto: KRISTIN SØRDAL
KUN FOR SYNS SKYLD: Det er ingen forskjell i smaken du får fra te i pyramideposer kontra vanlige teposer, ifølge te-ekspert. Forskjellen er i størrelsen på urtene og det rent visuelle. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I de fleste dagligvarebutikker kan du velge mellom vanlige teposer og te i pyramideposer - hvor pyramideposene selges til en høyere stykk-pris. De sistnevnte markedsføres i tillegg gjerne med rosende ordelag som «mer plass til å frigjøre de gode smakene». Men når det kommer til smaken, er det ingen forskjell, ifølge te-ekspert Mark Bond.

- Pyramide-posene er blitt veldig populære, men det er kun en estetisk forskjell, sier Bond til Dinside.

LES OGSÅ: Ikke vri ut restene fra te-posen

Smått - og ikke fullt så smått

Bond forklarer at forskjellen på vanlige teposer og pyramideposer i bunn og grunn handler om kuttstørrelsen på teen. Teen i de vanlige teposene blir kuttet i mindre biter enn teen i pyramideposene.

- Pyramideposene er nok blitt populære fordi du kan se større biter av urtene i posen. Men det er ingen forskjell i smak, med en vanlig pose kontra pyramidepose, sier Bond.

Han forteller også at det i England, hvor han bor og jobber, har vært en debatt rundt materialet som pyramideposene kan bli laget av.

- Pyramideposene kan ofte bli laget av nylon, og det kan ikke resirkuleres. Det er derfor en debatt rundt dette med etisk produksjon og bærekraft, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer