Er det Ivar eller Billy?

Sjekk din kunnskap om de elskede og hatede Ikea-møblene.

Publisert
Sist oppdatert

Billy, Klippan og Ivar - klinger det kjent i dine ører? Det er stuemøblementet du ser rundt deg hver dag. I hvert fall statistisk. Alle tre navn er Ikea-møbler, som har solgt som hakka møkk i flere år.

Vi har laget en quiz for å teste dine kunnskaper om de merkelige møbelnavnene fra Ikea. For noen av disse navnene må du ha fått med deg i farta.

Bolia kaller produktene sine for ting som Nordic, Nitro og Como, litt stilig og designlydende. Skeidars sofaer heter blant annet Milano, Alabama og Vision - gud, så eksklusivt det høres ut.

Alle Ikea-møblene har ordentlige navn, ikke tall eller koder. Vet du hvorfor? Ifølge Wikipedia kommer det av at selskapets gründer Ingvar Kamprad er dyslektiker. Les saken her: Slik knekker du Ikea-koden

Ikeas hagemøbler har guttenavn, gardintilbehøret har geometriske og matematiske navn, senger, garderober og entremøbler har norske stedsnavn og baderomsutstyret er oppkalt etter skandinaviske innsjøer, elver og havner. Boligredaktør Elisabeth Dalseg er ifølge Ikea stripete, og koster 59 kroner per meter. Undertegnede har samme mellomnavn som teppene og dørmattene Hellum - spesielt stor er stoltheten over den orange dørmatten Hellum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer