Er det verdt prisen å la proffene kalibrere TV-en?

Eller kan du spare de 3.000 kronene det koster, og gjøre jobben like godt selv?

Øyvind Paulsen har testet flatTV-er for DinSide siden 2003, og han hjelper stadig lesere med små og store spørsmål. Foto: Per Ervland
Øyvind Paulsen har testet flatTV-er for DinSide siden 2003, og han hjelper stadig lesere med små og store spørsmål. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hei

Har et spm jeg gjerne skulle hatt svar på: Er det "verdt" prisen å få kalibrert proft min Pioneer LX5090 kontra "bare" laste ned noen "optimale" instillinger? Koster vel 2-3.000 kr å kalibrere. LX5090 mangler jo som kjent pure mode som finnes på 5090h (og skal gi bedre bilde). Ser mest film/TV-serier i HD.

Vanskelig å få uhilda svar. De som har kalibrert ønsker jo selvfølgelig å rettferdiggjøre sin investering og de som kalibrerer selger jo en tjeneste.

Christian

TV-eksperten svarer

Øyvind Paulsen har siden 2003 testet langt over 100 ulike modeller for DinSide og Dingz. I tillegg kommer tusenvis av ulike modeller han har sett på de store elektronikkmessene i inn- og utland.

Våre lesere kan jevnlig glede seg over TV-testene, og rapporter fra IFA, CES og andre store arrangementer. Forrige uke stilte Paulsen i nettmøte på DinSide, og lengre ned kan du lese hva han svarte. Men først: Her er svaret Paulsen gav Christian.

    Hei Christian:-)

    Først av alt: Det finnes ingen standardinnstilling som funker for alle, da ville jo TVene blitt levert med kun to moduser: Butikk og hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer