Er dette din neste kaffemaskin?

Større, mindre, smartere og penere. Her er årets nye kapselkaffemaskiner.

Vi falt for nye Nespresso Grand Maestra, men det er slettes ikke sikkert dette er maskinen for deg. Heldigvis er det mye å velge mellom.  Foto: Per Ervland
Vi falt for nye Nespresso Grand Maestra, men det er slettes ikke sikkert dette er maskinen for deg. Heldigvis er det mye å velge mellom. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få som drikker like mye kaffe som oss nordmenn. Og ser vi på kaffevanene våre er det én type kaffe vi drikker mer av enn før: kapselkaffe - eller en-kopp-kaffe, om du vil.

Vi har tidligere testet en rekke kapselkaffemaskiner når disse har kommet på markedet, men det har skjedd mye siden den gang. Maskinene blir smartere, kaffen blir bedre - og ikke minst har det skjedd mye med designet. Her er rett og slett noe for enhver smak.

Vi har sett nærmere på årets nye kaffemaskiner. De fleste er allerede på markedet, men vi har også fått en sniktitt på produkter som kommer på markedet de neste månedene.

(Vi kommer også til å teste noen av dem fremover mot jul. Her er det bare å følge med!)

Les også: Starbucks med kapselkaffemaskiner

Fargerike nyheter fra Senseo

Senseo Twist kommer i en rekke nye farger. Den er også den eneste maskinen som lager to kopper samtidig.  Foto: Senseo
Senseo Twist kommer i en rekke nye farger. Den er også den eneste maskinen som lager to kopper samtidig. Foto: Senseo Vis mer


Tidligere denne uken fikk vi smake på kaffen fra de nye Senseo-maskinene, Senseo Twist. Senseo er Philips' kapselkaffemaskin, det vil si: Senseo bruker puter, ikke kapsler.

Senseo har, såvidt vi vet, vært alene om å kunne lage to kopper på en gang. Og de fortsetter med det - at man kan velge om man vil lage én eller to kopper. De nye maskinene har også fått en designoppgradering, og du får nå Senseo Twist i en rekke friske farger.

I tillegg til det oppfriskete designet for Senseo Twist, vil tilhengere av Frieles mest solgte kaffe, Friele Frokostkaffe, kunne glede seg over at denne nå også kommer i porsjonsputer.

Kjappe fakta:
Kaffeputene til Senseo kommer i en 12 ulike smaker, inkludert en sjokodrikk og en koffeinfri. Alle putene er komposterbare, så dette er den løsningen som gjør det enklest å være miljøbevisst.
Pris: cirka 800 kroner.

Smart tips: Det er ofte salg og kampanjer, ikke glem å sjekke prisen før du kjøper kaffemaskin

Retro og minimalt fra Nespresso

Foto: Nespresso
Foto: Nespresso Vis mer


Nespresso har to nylanseringer i høst, og begge er allerede i butikk. U er maskinen for deg som ikke har ubegrenset med plass på kjøkkenbenken. Det er en ren kaffemaskin, og du kan velge mellom espresso eller lungo - den italienske varianten av en vanlig kaffekopp.

U er liten og nett, og har en vanntank som kan vris, slik at du lettere kan stue den bort. Det følger også med ulikt tilbehør, som holdere for sukker eller skjeer, og disse kan stå for seg selv eller festes til maskinen ved hjelp av magnet. I tillegg lager den kaffen for deg: Du legger i kapselen og lukker lokket - og dersom du ikke velger en av de automatiske eller manuelle instillingene, starter den automatisk og lager "favorittkaffen" din. Denne finner den ved å se på de siste 11 kaffekoppene som ble laget.

Nespresso Grand Maestra, med en ny generasjon aeroccino, som (trommevirvel) kan gå i oppvaskmaskinen.
Nespresso Grand Maestra, med en ny generasjon aeroccino, som (trommevirvel) kan gå i oppvaskmaskinen. Vis mer


Har du litt mer plass, og er du glad i det klassiske italienske retrodesignet eller KitchenAid-maskinene (for utseendes skyld) bør du ta en titt på Maestro. Med denne blir du din egen barista. Den enkleste modellen kommer med en klassisk melkeskummer, eller steamer som det gjerne kalles, slik at du kan varme og skumme melken akkurat slik du liker den best. Maskinen kommer i en rød og i en kremhvit utgave.

Toppmodellen, Gran Maestro, har den nyeste automatiske melkeskummeren, aeroccino. Her blir melken automatisk varmet opp og får den fine lattekonsistensen. Og som en ekstra bonus: Elektronikken sitter ikke i selve skummeren, så for første gang kan du hive aeroccinoen i oppvaskmaskinen; nå er det slutt på håndvask.

Aeropress: Slik lager du verdens (nest) beste kaffe

Kjappe fakta:
Du kan velge mellom 16 faste kaffesmaker, i ulike styrker og beregnet på ulike kaffekopper. I tillegg lanserer Nespresso Limited Edition-kapsler med jevne mellomrom, og før jul kommer det også tre nye smaker hvert år.
Pris: 999 kroner for U (uten ekstrautstyr) mens Maestria koster 3.499 for den enkleste varianten med melkeskummer, og 4.799 for Gran Maestria med en automatisk aerochino-melkeskummer. Du kan også få U i en pakke med aeroccino (i "gammel" modell som må håndvaskes) til 1.500 kroner.

Se også vår test av melkeskummere

Mer automatikk fra Dolce Gusto

Circolo automatic med LED-display, og ikke minst automatisk stopp. Foto: Dolce Gusto
Circolo automatic med LED-display, og ikke minst automatisk stopp. Foto: Dolce Gusto Vis mer


Vi likte godt Nescafés Dolce Gusto-maskiner da vi testet dem - men for noen kunder trekker nok det at du må skru kaffen både på og av selv. Fare for sterkt utvannet kaffe og oversvømmelse på benken er nok minimal, selv i morgentåken, men litt av poenget med kapselkaffemaskinen forsvinner når man må stå og passe på den.

Nå kommer nye automatiske maskiner, som skal gjøre denne jobben for deg - om du vil. Du vil imidlertid fortsatt ha mulighet til å regulere hvor mye vann du vil ha i drikken din, om du velger det.

De nye maskinene har samme design som de to første, Piccolo og Circolo og vil hete Genio og Circolo automatic, henholdsvis.

Kjappe fakta:
Du kan velge mellom 30 ulike drikker, både varme og kalde, og te og kakao i tillegg til kaffe.
Pris: 1.499 for Genio, 1.999 for Circolo Automatic.

Finpusset og Evergood fra Tassimo

Strammere, stiligere - og også i en knallrød variant: Nye Tassimo T55.  Foto: Tassimo
Strammere, stiligere - og også i en knallrød variant: Nye Tassimo T55. Foto: Tassimo Vis mer


Tassimo; Bosch' maskin med Gevalia-kaffe har også fått en finpuss siden de lanserte i fjor høst. I vår kom den elegante T55, med rene linjer, og detlajer i krom - og hakket mer symmetrisk enn sin forgjenger. Og i høst lanserer de kaffe fra Evergood, så nå er det fritt frem for dem som liker å drikke kaffe med stive overlepper og struttende lillefingre (og er glad i Evergood-kaffen, selvfølgelig). Tassimos T55 har vunnet en designpris, og kommer i flere friske farger; hvit, svart, mørkeblå og dyprød.

Også resten av sortimentet har fått en liten designoppgradering, og spesielt de enkleste maskinene, T20, har fine organiske men minimalistiske linjer.

Kjappe fakta:
Tassimo har kaffe fra Gevalia, og i tillegg til de sorte drikkene er det ulike varianter av melkedrikker som Latte Macchiato og Cappuchino - samt tedrikker fra Twinings og sjokolade fra Freia.
Pris: Fra 1.390 for T20 til 1.890 for T55 og T65.

les også: Lag jålekaffen selv, spar tusener

Cappuchinomuligheter fra Favola

Foto: Electrolux
Foto: Electrolux Vis mer


Også Electrolux har kommet på kapselkaffebanen, og deres Favola vant test på TV2 hjelper deg i fjor. Produktet er utviklet i samarbeid med den italienske kaffeprodusenten Lavazza, og bruker deres kapselsystem A Modo Mio. I vår kom Favola Plus med nytt design, i høyglanset svart utførelse, og i oktober lanseres Favola Cappuchino - som også kan lage melkebaserte kaffedrikker. Denne kan vispe skum av både varm og kald melk - eller bare varme melken, om du foretrekker det.

Kjappe fakta:
Lavazzakapslene finnes i åtte ulike smaker.
Pris: 2.499 kroner er veiledende utsalgspris for begge modeller, men vi tipper du vil finne gode tilbud på Favola Plus når Favola Cappuchino kommer i salg.

Vi har ennå ikke fått prøvd ut Favola, med eller uten melkeskummermuligheter, men kommer til å teste denne i løpet av høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer