Er dette din neste vaskemaskin?

Designpris til NTNU-student

Vasker ved hjelp av luft og bevegelse. Foto: Susann Hahnwald
Vasker ved hjelp av luft og bevegelse. Foto: Susann Hahnwald Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan vil husholdningsapparater se ut om 90 år? Dette var utfordringen Electrolux ga studenter i årets designLab konkurranse. Den tyske utvekslingsstudenten Susann Hahnwald vant konkurransen i Norge, med vaskemaskinen Aery wash, og ble premiert med 25.000 kroner.

Bildespesial: Se finalebidragene i designLab 2009

– Hvorfor skal vi måtte samle opp stinkende, skitne klær i vaskekurven så lenge før det blir nok volum til å kjøre en vask?, var spørsmålet Susann Hanhwald stilte seg som utgangspunkt for konkurransebidrag.

– Løsningen ble å kunne gjøre vasken unna med en gang. Supert, ikke minst for småbarnsfamilier på reise, sier hun i en pressemelding.

Se hvordan stjernedesigner og dommer i designLab, Yves Behar, ser for seg at fremtiden vil se ut

Vasker på farten

Ideen er minst like usannsynlig som oppvaskmaskiner var for 90 år siden: En klesvaskemaskin som vasker klær ved hjelp av luft og energien den blir tilført gjennom å bli fraktet rundt. Designstudenter ved Høgskolen i Akershus (HiAk), Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo (AHO) og Norges tekniske og naturvitenskapelige Universitet (NTNU) deltok i konkurransen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer