Er dette et godt tilbud?

Det kan lønne seg å sjekke før-prisen.

Store gule skraverte felt frir til tilbudsjegeren i oss. Vår leser Roger Rogn-Jacobsen passet imidlertid på å sjekke før-prisen.  Foto: Roger Rogn-Jacobsen
Store gule skraverte felt frir til tilbudsjegeren i oss. Vår leser Roger Rogn-Jacobsen passet imidlertid på å sjekke før-prisen. Foto: Roger Rogn-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke spottet vår leser Roger Rogn-Jacobsen en 32-tommers flatTV fra Thomson på Elkjøp i Tønsberg til kun 3.000 kroner. Et kupp?

Tja. Han tok seg nemlig tid til å sjekke førprisen. Som var på nøyaktig samme sum: 3.000 kroner. Et vaskeekte lokketilbud?

- Nei. Her må det ha skjedd en feil eller en misforståelse, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke i Elkjøp til DinSide. - Dette er ikke vanlig praksis hos oss. Det er klart det ikke skal være lik pris på førpris og kupp-pris.

Butikkene har en rekke forskjellige virkemidler for å indikere at du gjør et kupp, selv om det ikke nødvendigvis er tilfelle, og vi går fem på, gang på gang. Sjekk hvordan de lurer oss.

Total prisforvirring

Vi sjekket selvfølgelig med en gang hva TV-en ville kostet dersom man kjøpte den på nett, og fikk oss en liten overraskelse. Den er nemlig også på tilbud i Elkjøps nettbutikk, til den nette sum av 3.295 kroner. Altså nesten 300 kroner mer enn kuppet i butikk. Og når vi ringer Elkjøps kundeservice, får vi beskjed om at denne TV-en ble solgt på tilbud i Tønsberg en tid til bake for 2.995 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer