Er dette greit?

Er det greit å dumpe søppelet utenfor døren hver eneste dag?

Dette synet møter oss utenfor naboens dør hver morgen - og hilser oss velkommen hjem hver kveld. Er det greit? Foto: Elisabeth Dalseg
Dette synet møter oss utenfor naboens dør hver morgen - og hilser oss velkommen hjem hver kveld. Er det greit? Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange utfordringer ved å bo i borettslag. Man skal opprettholde skrevne og uskrevne regler, og det kan være lett å gå seg vill. Noen synes det er hyggelig å høre på at naboen øver på klassiske fiolinsonater - men dør av den andre naboens technobass. For andre er det helt omvendt. Og da har vi ikke begynt å snakke om når på døgnet dette foregår.

Det er ikke lett å bo sammen heller:Les mer om husfredens verste fiender

Selv synes vi stort sett det er helt greit med både bass og fiolingnikking, og takler det meste av fest og moro. Men vi har innsett at det bor en sur gammel borettslagstante i oss alle, og hos oss har den sparket inn når det gjelder en ting: Naboens slappe forhold til søppel.

Vi skjønner at det er tiltak å gå ut med søppelet, spesielt i den kalde årstiden. Det er et par trapper ned og så må man ut i bakgården for å kaste det. Naboen har dessuten katt, så det er nesten permanent et pose med kattesand med avføring på trappen. Ikke noe man har lyst til å ha i hus. Problemet er bare at det ligger og lukter i oppgangen hver natt. Og at det ikke ser noe hyggelig ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer