Er du boligmillionær?

Her kan du sjekke hva boligen din er verdt. Det er lurt - både hvis du skal kjøpe, selge eller refinansiere lånet.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er boligen din verdt? For mange er det god nok grunn å sjekke det av ren og skjær nysgjerrighet, men i tillegg er det en rekke grunner til at du bør vite hva du sannsynligvis kan få for boligen din.

TRYKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL HVA ER BOLIGEN DIN VERDT-KALKULATOREN

Derfor!

Her er de vigtigste argumentene:

Skal du selge bolig, bør du selv ha en viss oversikt over hva boligen er verdt. Grunnen er blant annet at enkelte meglere kan finne på å sette en lav prisantydning, og i etterkant foreslå progressiv provisjon. Dermed kan de tjene mer på salget, fordi det ikke er vanskelig å selge boligen over prisantydning

I forbindelse med boligsalg, er det heller ikke alle takstmenn som er like uavhengige. En takstmann er ofte tilknyttet en bestemt megler, og derfor kan det også i forbindelse med takstfastsettelsen være lurt å ha en egen mening om boligens verdi.

Skal du kjøpe bolig, bør du ha en viss formening om hva du har råd til. For de flestes vedkommende er det den oppsparingen man har i egen bolig, som har størst betydning for hvor dyr bolig man har råd til å kjøpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.