Er du en boligvinner?

Det er ikke alle som taper på at markedet har falt...

har du nettopp kjøpt ny bolig, eller har du planer om å etablere deg i løpet av det nærmeste året, er du blant de heldige få som kan kalle seg en vinner på boligmarkedet. Foto: colourbox.com
har du nettopp kjøpt ny bolig, eller har du planer om å etablere deg i løpet av det nærmeste året, er du blant de heldige få som kan kalle seg en vinner på boligmarkedet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er viktig å huske på at nedgangen vi ser i boligmarkedet nå er et forbigående fenomen. Men selv om det er stramt for mange, er det heldigvis ikke så mange som rammes direkte. Men hvem vinner mest - og hvem taper - på dagens boligprisfall?

Hvor mye er boligen din verdt?

- Vi kan dele boligeiere inn i tre grupper, sier Peter Batta, direktør i Huseiernes Landsforbund til DinSide.no.

Og det er den minste av disse gruppene som taper på dagens boligprisfall.

De som klarer seg. Den største gruppen, Batta anslår dette til å være en 80-90 prosent av landets husstander, er de som eier egen bolig, og ikke har planer om å bytte bolig med det aller første. De har fornuftige lån, og om de merker økte renteutgifter på budsjettet, er det ingen stor krise.

- De har hatt et papirtap som ikke betyr noe for deres virkelige hverdag. Så uansett hvor mye boligen har gått ned i verdi på papiret, spiller det ingen rolle.

Nykommerne på boligmarkedet En litt mindre gruppe, 5-10 prosent, er de nyetablerte, eller de som har planer om å etablere seg i den nærmeste fremtiden. Det er typisk 20-åringer under utdannelse, de yngste på arbeidsmarkedet, pendlere, dem som akkurat har kjøpt seg ny bolig etter et samlivsbrudd - og de som har planer om å kjøpe en ekstra bolig, eller bolig til barna i løpet av det neste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer