Er du en pirat?

Det er dyrt å ha de beste programkortene i din satelittdekoder. Derfor lar mange paraboleiere seg friste til å kjøpe piratkort. Det er ulovlig, og jakten på deg som ikke har rent mel i posen er i gang. Jukser du kan det koste deg dyrt, men hva er det egentlig du risikerer?

STOP = Scandinavian TV Organisations against Piracy-Norway
STOP = Scandinavian TV Organisations against Piracy-Norway Vis mer
Publisert

Stoppirat.com er en fellesnordisk organisasjon som blant annet arbeider for å avsløre framvisning av betalings-TV uten avtale, og salg av piratkort. I fjor ble over 100 saker anmeldt, og tallet i år ventes å bli enda høyere. Etter Straffelovens §262 er både omsetning, og bruk av piratkort ulovlig: "Den som ved å bryte en beskyttelse eller på lignende måte rettsstridig skaffer seg selv eller andre en vinning ved å få tilgang til fjernsyns-eller radiosignaler eller medvirker til det, straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år".

Det vil altså si at det er ulovlig å produsere, markedsføre, selge og bruke piratkort i Norge. I Sverige og Danmark er det imidlertid fremdeles ikke innført forbud mot bruk.

Radio og tv-sendinger via kabelnett krever avtale!

Kabelnett som skal videresende radio og tv-program må inngå avtale med representanter for rettighetshaverene, dvs. Canal+, Norwaco, Telenor Vision og/eller ViaSat. Enhver sending som skjer uten avtale kan medføre fengselstraff og/eller bøter for kabelnetteier.

Ikke la deg friste til å selge piratkort!

En mann fra Stavanger har fått bøter på 8.000 kroner for å ha solgt piratkort til satellitt dekodere. Kortene gjør det mulig å se betalings-tv uten å betale avgift. Domstolene har hatt en strafferamme på 60 dagers fengsel på vilkår i saker som denne. Til sammen ble ti rogalendinger anmeldt for salg av denne typen piratkort i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.