Er grøt den nye sushien?

Tradisjonsrik nordisk mat er i vinden, og nå skal vi spise grøt.

Ikke bare søtt: Hva med å prøve følgende tilbehør til grøten: Spekeskinke, hasselnøtter, gryn, frysetørkete solbær, stekt bacon, rømme, smør og gulost(!). Her servert på Fjordlands nye byggrynsgrøt. Foto: Elisabeth Dalseg
Ikke bare søtt: Hva med å prøve følgende tilbehør til grøten: Spekeskinke, hasselnøtter, gryn, frysetørkete solbær, stekt bacon, rømme, smør og gulost(!). Her servert på Fjordlands nye byggrynsgrøt. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattrender og dietter går i bølger; og tidvis hånd i hånd. Sushi-bølgen fulgte den sunne og velbalanserte dietten. Tapas passet fint med Fedon Lindbergs middelhavskostråd, og Grill og steakhouse-restaurantene har fått fin hjelp av Lavkarboforkjemperne.

En av de siste store mattrendene nå er grøt, ifølge Annichen Bugge i Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO). Perfekt timet til grovkarbo-dietten.

– Ingen spiser mer havgregrynsgrøt i dag enn trendsetterne, det vil si unge voksne i Oslo-området, sier Bugge.

Lei av at det svir seg? Smart grøttriks.

Ikke bare søtt

Ifølge Lasse Skjønning Andersen, kokk og innehaver av Danmarks første grøtbar Grød, må ikke grøten være søt og serveres med sukker og kanel - eventuelt litt spekemat ved siden.

– Det er først og fremst konsistensen som kjennetegner grøt. Ta for eksempel risotto. Det er italiensk grøt, der man bruker parmesan i stedet for melk for å få den kremete konsistensen, sier Skjønning Andersen til DinSide.

På Grød serverer han alle tenkelige typer grøt til sultne Københavnere, fra typisk frokostgrøt laget på ulike typer korn, middagsgrøter som risotto eller asiatisk congee, og fruktgrøter (jada, rødgrød med fløde er tidvis på menyen, i tillegg til for eksempel eplegrøt og rabarbragrøt).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer