Er kald kaffe snart historie?

Termodynamiske kaffebønner skal holde på temperaturen

PASSE VARM: Kaffebønnene "Coffee Joulies" skal først kjøle ned kaffen, for så å holde riktig temperatur.  Foto: Colourbox.com
PASSE VARM: Kaffebønnene "Coffee Joulies" skal først kjøle ned kaffen, for så å holde riktig temperatur. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bortsett fra Mormora til de åtte ungene som drakk kaffen av skåla for å kjøle den ned, liker de færreste av oss lunken eller kald kaffe.

Nå har to amerikanere funnet opp et produkt som skal gjøre at kaffen, og andre varme drikker, holder på varmen.

Enkelt å spare tusenvis på den daglige kaffekoppen

Kaffebønner av stål

Produktet heter "Coffee Joulies", og er små kaffebønner i rustfritt stål som legges oppi koppen for å regulere temperaturen på den varme drikken. Først påstås kaffebønnene å raskt kjøle ned kaffen til passe temperatur, før den så holder kaffen passe varm - dobbelt så lenge som hvis du ikke bruker produktet.

Men hvordan virker vidunderet? Ifølge hjemmesiden til det nye produktet inneholder kaffebønnene et spesielt termodynamisk materiale, som absorberer energi helt til det smelter ved 60 grader. Når 60 grader så er nådd, begynner materialet å stivne, og dermed slippes den lagrede energien løs igjen, og varmer opp kaffen.

Kaffegrut kan brukes til det meste: Sjekk triksene her

Best i termokopp

Produsenten påpeker at kaffebønnene har aller best virkning i godt isolerte kopper, slik som kopper med lokk og aller helst termoskopper. Kaffen blir også her raskt avkjølt, men skal kunne holde på riktig temperatur fem ganger lengre enn uten kaffebønner. Etter bruk kan "Coffee Joulies" skylles i springen eller vaskes i oppvaskmaskin, men de bør ikke ligge sammen med annet bestikk. Ifølge produsenten har disse veldig lang varighet, så fremt man ikke mister dem på hardt underlag eller vasker dem med stålull eller lignende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer