Er Norges billigste bra nok?

Store forskjeller på rimelige robotgressklippere.

NORGES BILLIGSTE: Den billigste klipperen koster 6.490 kroner, den dyreste koster det dobbelte. Men det er mer som skiller dem fra hverandre, enn prisen.  Foto: RUNE M. NESHEIM
NORGES BILLIGSTE: Den billigste klipperen koster 6.490 kroner, den dyreste koster det dobbelte. Men det er mer som skiller dem fra hverandre, enn prisen. Foto: RUNE M. NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Robotgressklippere begynner å bli et vanligere syn i norske hager, og du får flere modeller til under 10.000 kroner.

Da begynner de å bli aktuelle for flere. Vi har testet tre av disse, samt en litt dyrere variant.

Er du ute etter en robotgressklipper til de skikkelig store flatene? Sjekk også vår test av Robomow RS622

Lag ditt eget designerhus til robotklipperen.

Fordelene

Fordelene med en robotgressklipper er uten tvil at plenen alltid er nyklippet, uansett om du er hjemme eller ikke. Du trenger aldri å tenke på at du plager naboene med støy.

Den forurenser ikke, den gjødsler plenen for deg med gressrestene, og plenen blir faktisk penere fordi den er såpass liten at den følger terrenget bedre.

Dette bør du gjøre med plenen din.

Ulempene

Du har en krabat gående på plenen mange timer i døgnet. Ungene bør ikke glemme igjen badehåndklærne og solkremen etter endt soling. Alt som er lite nok til at klipperen kan klatre over, blir spist opp.

På de billigste klipperne bør plenen dessuten være forholdsvis ukomplisert, ellers kan du glemme at den klarer oppgitt areal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer