Er norske bredbåndspriser for høye?

Ja, mener Forbrukerrådet. Nei, mener bransjen.

FOR DYRT? Bredbånd i Norge er dyrere enn det trenger å være på grunn av lokale monopoler, mener Forbrukerrådet. Feil, mener bransjen. Foto: PA PHOTOS/NTB SCANPIX
FOR DYRT? Bredbånd i Norge er dyrere enn det trenger å være på grunn av lokale monopoler, mener Forbrukerrådet. Feil, mener bransjen. Foto: PA PHOTOS/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen reell konkurranse på bredbånd i Norge. Lokale monopoler gjør at kundene blir låst, og i mange tilfeller er de nødt til å ta en dyr TV-pakke med på kjøpet.

Det mener Forbrukerrådet, som i sitt innspill til nasjonal ekomplan lister opp en rekke eksempler på hvordan ting er, og kommer med flere forslag til hvordan ting burde være.

LES OGSÅ: Get skrur opp bredbåndsprisene

- Bør kunne velge fritt

- Dette handler om to viktige ting: At forbrukerne skal kunne velge leverandør uavhengig av hvem som eier kabelen, og at de skal kunne velge Internett og TV hver for seg, sier fagdirektør for digitale tjenester, Finn Myrstad i Forbrukerrådet, til Dinside.

Myrstad mener at alt for mange i dag er bundet til én bestemt leverandør. Ofte står denne leverandøren både for bredbånd og TV. Siden leverandøren eier både kabelforbindelsen og omformerutstyret i leilighetene, blir det vanskelig å skifte.

- Kun 24 prosent av oss kan velge mellom flere tilbydere når det kommer til høyhastighetsbredbånd. Til sammenligning har innbyggerne i en kommune som Västerås i Sverige 10-15 leverandører å velge i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer