Er taket ditt i faresonen?

Passer du dårlig på husets viktigste del, kan det gi store og kostbare skader.

BYTTE? Her er tegnene som kan avsløre et dårlig tak. Foto: Per Ervland
BYTTE? Her er tegnene som kan avsløre et dårlig tak. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et tak som ikke er i god stand resulterer ikke nødvendigvis i at det drypper fra taket. Derimot vil et dårlig tak kunne gi usynlige lekkasjer som gir råte.

- Eier du hus, gjelder det å holde taket tett. Dette er husets viktigste del, og selv små lekkasjer kan forårsake stor skade, sier seniorrådgiver Trond Ramstad i SINTEF Byggforsk.

Ta taksjekken før det er for sent

Undersøk i tide

Er du i tvil om taket ditt er i orden, bør du heller undersøke det enn å leve med tvilen, understreker Ramstad. Dersom du ikke undersøker taket i tide, kan det få store konsekvenser for huset ditt. Mindre lekkasjer er i mange tilfeller vanskelig å legge merke til innenfra, men disse kan gi råte som du oppdager først når skaden er blitt stor. Resultatet kan i verste fall bli at du må skifte store deler av takkonstruksjonen.

- For de som ikke kan som mye om tak, vil det uten tvil lønne seg å få hjelp til å sjekke om taket er i orden. Det er nemlig ikke alltid lett å se om det er problemer med taket fra bakkeplan, eller ved å kaste et overfladisk blikk på taksteinen, sier Ramstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer