– Erstatt med det samme som står i

Må du bytte pære i julebelysningen, så erstatt med det samme som står i, sier eksperten.

KJØP NYTT MED LED: Erstatt med tilsvarende lamper som de opprinnelige, eller kjøp LED om du skal kjøpe nytt, oppfordrer Tore Ledaal ved Nemkos sikkerhetslaboratorium. Foto: colourbox.com
KJØP NYTT MED LED: Erstatt med tilsvarende lamper som de opprinnelige, eller kjøp LED om du skal kjøpe nytt, oppfordrer Tore Ledaal ved Nemkos sikkerhetslaboratorium. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert

Det er på tide å børste støvet av adventsstjerner, adventsstaker og annen julebelysning.

Men må du bytte lamper, så bør du passe på. Det er nemlig ikke bare-bare å bytte fra glødepærer til LED-pærer, og skal du bytte, må du passe på spenningen.

– Skal du være sikker på at ingenting går galt, bør du bytte med det samme som allerede står i, oppfordrer Tore Ledaal, avdelingsleder ved sikkerhetslaboratoriet ved Nemko.

Kjøp heller ny

Nemko driver med testing av blant annet belysningsarmaturer, komponenter og LED-produkter i henhold til en rekke produktkategorier og standarder.

Du kan med andre ord ikke uten videre bytte ut dine gamle glødepærer med LED-erstatningslamper.

– Det skal ikke gå galt, men kjøp heller en ny som er lagt for det, oppfordrer Ledaal.

Dette gjelder dersom du skulle tenke på å bytte ut glødepærene med erstatningslamper i LED. Da bør du altså heller kassere den gamle og kjøpe en ny adventsstake som er laget for bruk med LED.

Og du bør for all del heller ikke skifte ut én glødelampe i for eksempel en 7-armet adventsstake med en ny LED-erstatningslampe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer