Et kjempebibliotek i stua

Noen er så glad i bøker at hjemmet de står i blir en fortelling i seg selv.

HØYT UNDER TAKET: Med seks meter under taket og en vegg full av bokhyller har eierne nok plass til både "Sagaen om Isfolket" og "Min Kamp". Foto: Shinichi Ogawa & Associates
HØYT UNDER TAKET: Med seks meter under taket og en vegg full av bokhyller har eierne nok plass til både "Sagaen om Isfolket" og "Min Kamp". Foto: Shinichi Ogawa & Associates Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv de som knapt har åpnet en bok siden ungdomsskolen kan bli blanke i øynene når de ser en vegg full av bøker, og har rommet i tillegg peis kan det ende med strigråting. Drømmen om biblioteket-i-leiligheten stikker dypt hos mange, og hos noen stikker den så dypt at de ender opp med å la det styre hele huset.

– Dette er et hus for en klient som er veldig glad i å lese, sier arkitektene hos Shinichi Ogawa & Associates til nettstedet Dezeen om denne minimalistiske, men likevel stappfulle eneboligen i Tochigi, Japan.

Se også de smarte møblene!

Enorme bokhyller

Og det er en ganske beskjeden uttalelse fra arkitektbyrået. Ekteparet som bestilte "The Library House" ("bibliotekhuset") er virkelig glad i bøker, det er først og fremst derfor huset er seks meter under taket, og det er derfor én av de fire veggene i stua (og spisestua) er fullstendig dekket av bokhyller.

Betonghuset har fått en kvadratisk form, noe som også reflekteres i den nesten i overkant symmetriske fasaden på østsiden av bygget. Inngangsdøra leder forøvrig rett inn i stua, og istedenfor å lage en tydelig definert entré, har arkitektene heller skilt av stua fra utgangsdøra med en cirka meterhøy, frittstående vegg. Her finner en også det som ser ut til å være en innebygd TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer