Ikea-glassbord gikk i tusen knas

- Et slikt bord vil jeg aldri ha igjen

Glassbiter overalt i stua.

GLASS OVERALT: Familien lå til alt hell og sov da bordet gikk i stykker med et smell. Det som møtte dem i stua var ikke noe hyggelig syn. Foto: Cecilie Heimlund
GLASS OVERALT: Familien lå til alt hell og sov da bordet gikk i stykker med et smell. Det som møtte dem i stua var ikke noe hyggelig syn. Foto: Cecilie Heimlund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt på natta opplevde tobarnsmoren Cecilie Heimlund marerittet. Ikea-spisebordet i glass som sto i stua eksploderte med et høyt smell.

Foruten Heimlund selv var det tre barn i huset. Alle bråvåknet.

- Min fire år gamle sønn våknet og ble redd. Han klarte ikke å sove neste natt, i frykt for at det skulle skje igjen, sier Heimlund til Dinside.

- Glass overalt

Hun tenker med gru på hva som kunne ha skjedd dersom barna hadde vært i nærheten. Heldigvis slapp familien unna med skrekken og en tung opprydningsjobb.

- Det var glass overalt, og jeg har fortsatt ikke klart å få vekk alt. Det meste var små, avrundede biter. Men jeg fant også små, pulverlignende partikler som er skarpe. Sønnen min fikk en av dem i fingeren og begynte å blø.

Heimlund tok kontakt med Ikeas kundesenter. De ønsket mer dokumentasjon.

- Som nevnt trenger vi bilder av varen. Om du kan finne ut når du kjøpte varen og den eksakte summen du handlet for, kan vi finne din kvittering, heter det i svaret.

Vil ikke bli avspist med nytt bord

Heimlund følte ikke at hun møtte forståelse for den situasjonen Ikea-bordet hadde forårsaket henne og familien. Og nytt bord, det vil hun ikke ha.

SKREKKOPPLEVELSE: Cecilie Heimlund finner fortsatt glassbiter rundt om i stua, flere dager etter at Ikea-bordet eksploderte. Foto: Tore Neset
SKREKKOPPLEVELSE: Cecilie Heimlund finner fortsatt glassbiter rundt om i stua, flere dager etter at Ikea-bordet eksploderte. Foto: Tore Neset Vis mer

- Jeg aksepterer ikke å bare få et nytt bord. Det ønsker jeg jo heller ikke, etter det som skjedde. Teppe, stoler og bord ble ødelagt. Jeg ønsker at Ikea tar ansvar, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiver Siv Westin i Ikea har stor forståelse for at Cecilie Heimlund er opprørt og sjokkert over det som skjedde.

- Det er ikke noen tvil om at det er en skremmende opplevelse, både lyden og synet av det. Det har vi full forståelse for. Jeg har selv en gutt på to og et halvt som løper rundt hjemme, og det er jo ikke noe gøy å tenke på at barn kan være i nærheten når noe sånt skjer, sier hun til Dinside.

Vil finne en løsning

Siden hun ikke kjenner denne saken i detalj, kan hun ikke kommentere hva Ikea vil gjøre. Men selskapet har rutiner som skal fange opp slike hendelser.

RESTENE: Det er ikke mye igjen av IKEA-spisebordet. Skinnstolene under er fulle av glass. Foto: Cecilie Heimlund
RESTENE: Det er ikke mye igjen av IKEA-spisebordet. Skinnstolene under er fulle av glass. Foto: Cecilie Heimlund Vis mer

- Herdet glass som ofte er i stekeovner, glassbord og den type ting kan implodere om de blir utsatt for ytre stress som et slag eller lignende. Vi er klar over at sånne ting kan skje.

- Vi forsøker å håndtere det så godt vi kan ved å tilby kunden nytt bord. Vi prøver også å erstatte ting som har blitt ødelagt. Og så er det jo noe med å ta vare på kunden i den situasjonen og sikre at ting har gått bra, ikke minst med menneskene i huset.

Hun håper Cecilie Heimlund holder kontakten med IKEA, slik at saken løser seg.

- Det er viktig for oss er at kunden føler seg ivaretatt. Vi ønsker at hun kommer tilbake til oss slik at vi kan fortsette dialogen med henne og finne en løsning begge parter kan være fornøyd med, sier Westin.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Cecilie Heimlund jobber i Aller-konsernet, som eier Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer