Ladevettreglene:

- Et veldig stort tap

Én av fire har ikke røykvarsler der de lader, og følger dermed ikke første ladevettregel.

GIR KRAFTIG BRANNUTVIKLING: Denne videoen viser brannutvikling i et elsparkesykkelbatteri som inneholder litium-ionbatterier. Mobiltelefoner, Airpods og smartklokker inneholder også dette, og et brannslukningsapparat er sjanseløst mot slike branner. Video: If, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble ladevettreglene lansert. De er utarbeidet av Norsk brannvernforening, DSB, forsikringsselskapet If og landets brannvesen, i sammenheng med årets brannvernuke.

- Vi håper at ladevettreglene skaper bevissthet. Det er veldig mange som har hørt at man ikke bør lade om natten, men gjør det allikevel, forteller branningeniør og leder for skadeforebyggende avdeling i If, Anders Rørvik Ellingbø, til Dinside.

27 prosent

I en undersøkelse gjennomført av Kantar på oppdrag for Norsk brannvernforening, DSB og forsikringsselskapet If kommer det frem at 27 prosent ikke lader i rom hvor det er røykvarslere.

- Det er et veldig stort tap, forteller administrerende direktør i Brannvernforeningen, Rolf Søtorp til Dinside, og fortsetter:

- Dessverre har det vært flere alvorlige branner om natten det siste året som har startet i ladeutstyr eller batteri. Dersom det begynner å brenne når vi sover, er det viktig å bli vekket av røykvarsler tidligst mulig før røyk og flammer tar overhånd.

Ellingbø forklarer at det er den viktigste ladevettregelen.

Regel nr 1 er nemlig "Lad i rom med røykvarsler".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer