Fiks det med stålull

Ett enkelt hjelpemiddel fjernet dette

Tre ting du fikser med stålull!

STÅLULL: Hverdagslige, små hjelpemidler kan ofte brukes til mer enn det de i utgangspunktet er ment for. Dette gjelder også for stålull. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Hverdagslige hjelpemidler kan ofte brukes til mye mer enn det de egentlig er ment for.

Ved å feste en oppvasktablett på en vanlig skuresvamp, kan dette for eksempel være utmerket for rengjøring av dusjen.

Og når det gjelder dusjvask - visste du at en brødpose sammen med litt eddik og et strikk vil fjerne gammelt belegg fra dusjhodet?

Trenger oppvaskmaskinen din en rens? Da bør du putte en halv sitron rett i maskinen!

Tidligere har vi også skrevet om bakepulver og natron og all magi disse kan bidra med.

Men nå skal vi over til et annet hjelpemiddel som de fleste har i hus: stålull.

Geniale stålull-triks

Tipssiden Apartmenttherapy.com har listet opp flere smarte måter å benytte seg av stålullets egenskaper på. Vi testet tre av dem, og jaggu funket de!

Fjerne tusj- og fargestift på vegg:

Når ungene har herjet i fri utfoldelse og brukt veggen som kunstlerret er det jo fint at de hygger seg, men det er ikke fullt så trivelig at veggen nå er nedsarvet av rabbel og skriblerier. Det kan være noe herk å få bort, men stålull er glimrende til dette arbeidet.

For å fjerne tusjmerkene gnir du forsiktig oppå dem med stålullet. Fortsett helt til du ser at flekkene er borte, bare pass på å ikke skrubbe for hardt slik at malingen på veggen slites av.

Slipe sløv saks:

Er saksen blitt sløv og ubrukelig? Stålull fikser biffen.

Saksen slipes nemlig skarp og fin igjen ved at du helt enkelt klipper gjennom biter av stålullet.

Rengjøre sneakers:

Selv om det er vinter er det mange av oss som veldig gjerne bruker sneakers året rundt! Men etter mye bruk, blir skoene naturlig nok misfarget utenpå. Dette er en annen ting som stålull kan fikse opp i.

Det du trenger er litt vann i en bolle som du kan duppe stålullet oppi underveis mens du skrubber skoene rene. Men som med tusj på veggen - ikke skrubb for hardt! Når du har fått bort smuss og skitt, tørker du raskt over skoene med en klut. Til slutt lar du skoene lufttørke på et gulv uten varmekabler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer