Etterlyser brannfarlige baderomsvifter

Produsenten av baderomsviften Silent Eco etterlyser flere vifter som ikke er blitt levert tilbake.

- MÅ TAS PÅ ALVOR: Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake, men det er fremdeles vifter i norske boliger som ikke bør brukes. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor. Foto: NTB scanpix
- MÅ TAS PÅ ALVOR: Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake, men det er fremdeles vifter i norske boliger som ikke bør brukes. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viften Silent Eco ble tilbakekalt i april i fjor etter flere branntilløp.

I september 2018 sendte produsenten Flexit brev til alle landets husstander, med informasjon om den brannfarlige viften og en oppfordring om å slutte å bruke den og kontakte forhandleren for å få den byttet.

Men fremdeles er det mange som ikke har returnert vifta.

- Må tas på alvor!

Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor.

– Viften må ikke brukes. Sjekk derfor hva slags vifte du har på badet ved første anledning. Viser det seg at du har en slik vifte, må du slå av strømbryteren til viften eller badet og få viften fjernet av elektriker snarest, sier han i en pressemelding.

Tilbakekallingen gjelder vifter som er produsert før oktober 2017. Du kan se mer informasjon om hvordan du kan sjekke om dette gjelder akkurat din baderomsvifte, hos Flexit.

Du får ny vifte

Skogstad har tidligere sagt til Dinside at han anmoder alle som har det aktuelle produktet om å skru av bryteren og demontere vifta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer