Etterlyser brannfarlige baderomsvifter

Produsenten av baderomsviften Silent Eco etterlyser flere vifter som ikke er blitt levert tilbake.

- MÅ TAS PÅ ALVOR: Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake, men det er fremdeles vifter i norske boliger som ikke bør brukes. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor. Foto: NTB scanpix
- MÅ TAS PÅ ALVOR: Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake, men det er fremdeles vifter i norske boliger som ikke bør brukes. Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viften Silent Eco ble tilbakekalt i april i fjor etter flere branntilløp.

I september 2018 sendte produsenten Flexit brev til alle landets husstander, med informasjon om den brannfarlige viften og en oppfordring om å slutte å bruke den og kontakte forhandleren for å få den byttet.

Men fremdeles er det mange som ikke har returnert vifta.

- Må tas på alvor!

Administrerende direktør Knut Skogstad i vifteprodusenten Flexit mener advarselen må tas på alvor.

– Viften må ikke brukes. Sjekk derfor hva slags vifte du har på badet ved første anledning. Viser det seg at du har en slik vifte, må du slå av strømbryteren til viften eller badet og få viften fjernet av elektriker snarest, sier han i en pressemelding.

Tilbakekallingen gjelder vifter som er produsert før oktober 2017. Du kan se mer informasjon om hvordan du kan sjekke om dette gjelder akkurat din baderomsvifte, hos Flexit.

Du får ny vifte

Skogstad har tidligere sagt til Dinside at han anmoder alle som har det aktuelle produktet om å skru av bryteren og demontere vifta.

- Vi erstatter den med en ny. Har du en vifte som er montert av autorisert installatør og har dokumentasjon på det, vil vi også sørge for at en lokal montør montere ny vifte for deg, opplyser Skogstad.

Er din baderomsvifte en av de berørte, kan du på Flexit sine nettsider fylle ut et skjema for å få tilsendt en ny vifte fra produsenten.

- Viktig at alle tar ansvar

Sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sendte de ut brev til 2,3 millioner norske husstander i oktober i fjor. Det er solgt rundt 75.000 baderomsvifter av typen Silent Eco i Norge, og mange er blitt levert tilbake.

– Men det er fortsatt en del vifter der ute, så det er viktig at alle tar ansvar og faktisk sjekker om det finnes flere som burde leveres inn, sier avdelingsleder Anne Rygh Pedersen i DSB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer