Ettroms leilighet farlig?

Ingen boligtype har steget så mye i verdi de seneste årene som ettroms leiligheten. Men betyr det at det er riskabelt å kjøpe en liten leilighet nå?

Publisert
Sist oppdatert

Mange vil nok hevde at prisnivået på ettroms leiligheter i hovedstadsområdet tenderer til det sykelige. For eksempel kan man ved et raskt søk på Tinde finne mange små leiligheter med store priser.

For bare å nevne noen:

16 kvadratmeter til 690.000 kroner26 kvadratmeter til 1.250.000 kroner30 kvadratmeter til 1.290.000 kroner31 kvadratmeter til 1.220.000 kronerListen kunne fortsette, og få vil vel hevde at en kvadratmeterpris på nærmere 50.000 kroner er et kupp?

Statistikken lyver ikke

Det er ikke bare enkelteksempler som kan vise til et høyt prisnivå. Også statistikken kan bekrefte fenomenet: For ifølge Statistisk Sentralbyrå har ettroms leiligheter økt med hele 346 prosent de siste 11 årene. Det tilsvarer nærmere det dobbelte av prisøkningen på 5-roms-leiligheter i samme periode.

Like interessant som prisutviklingen over tid, er prissvingningene i perioden. Også her er det forskjeller på store og små leiligheter. Statistisk Sentralbyrå-forskernes hovedkonklusjon er at de minste leilighetene både svinger mest, og øker mest, i pris.

- Prisene på de minste leilighetene er mer følsomme for konjunkturene enn større boliger. Prisbunnen var lavest for små leiligheter i 1992. Og de minste leilighetene ligger også øverst i pris i toppåret 2002, sa forsker i Statistisk Sentralbyrå, Erling Røed Larsen, til DinSide tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer