Få en feilfri flytting

Dette er de vanligste flytteskadene.

STABLE RIKTIG: Dersom du stabler feil, kan møblene bli ødelagte. Illustrasjonsfoto: NTB
STABLE RIKTIG: Dersom du stabler feil, kan møblene bli ødelagte. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

«De skulle flytte, men burde kanskje satt beholderne med kjemikalier et annet sted enn i setene til de dype skinnstolene under transporten. Under flyttingen ble den lange sabelen lagt i baksetet på dere egen bil. I baksetet lå det også et maleri av en kjent kunstner. Det hele endte som det måtte: En stor rift tvers over maleriet. »

Dette er utdrag fra skademeldinger forsikringsselskapet If har mottatt i forbindelse med flytting.

Venner lager flytteskader

Å flytte er krevende og du trenger gjerne mange hjelpende hender fra venner og familie for å komme til mål. Her får du de beste rådene for en problemfri, skadefri og vellykket flytting.

- Det er overraskende sjeldent at flyttebyrået er involvert, og de har gjerne sin egen ansvarsforsikring, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If til Dinside.

If ser av skademeldingene at det ofte er venner som er involvert i skadene som oppstår under flytting.

- Det er det en grunn til, de ønsker å hjelpe deg. Men det er ikke sikkert de har det nære forholdet til tingene. De kjenner ikke til alle disse tingene du går rundt og pakker. Du kjenner tingene som ligger i kassa. Det å gå rundt å forklare sånt til de som vil hjelpe, er ikke helt enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.