Få fradrag når du selger boligen med tap

Noen kan trekke fra tap fra salg av bolig på selvangivelsen.

Noen av dem som måtte selge bolig i fjor høst, som tapte penger på boligen. Dersom de ikke bodde i den, får de fradrag for tapet. Foto: Colourbox.com
Noen av dem som måtte selge bolig i fjor høst, som tapte penger på boligen. Dersom de ikke bodde i den, får de fradrag for tapet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste er godt kjent med at dersom du selger en bolig med fortjeneste, og har bodd der i minst 12 av de siste 24 månedene, slipper du å skatte av eventuell fortjeneste.

Når det gjelder tap ved salg av bolig er reglene stikk motsatt. Her favoriseres du ikke dersom du har bodd i boligen. Du kan kun trekke fra tapet på skatten dersom du ikke har bodd i boligen i 12 av de siste 24 månedene, altså mindre enn ett år i løpet av de to siste årene.

Helt utrolig: Må betale skatt for hundehuset

Slik skatter du av boligen din

Skatt på boliger er spesielt prioritert i forhold til formuesskatt. Du betaler formuesskatt av maks 30 prosent av markedsverdien på boligen, i mange tilfeller er det lavere, mens du skatter hundre prosent av annen formue.

Pass på: Sjekk om ligningsverdien din er for høy, med vår nye kalkulator

Det er også en skattefavorisering dersom man selger en bolig man har eid og bodd i i minst ett år.

I tillegg er det gunstige regler for skatt på inntekt fra utleie av bolig.

Du skatter ikke dersom du deler ut en del av egen bolig (dersom den er mindre enn den delen du bor i). Har du stort lån på boligen din, får du en ytterligere skattefordel: fradrag for gjeldsrenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer