Få gratis boligtomt

Kunne du tenke deg å flytte til Tjelsund kommune ved Harstad? Eller Tokke kommune i Telemark? Da kan du få gratis tomt.

Gratis tomt selges!
Gratis tomt selges! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har om lag 20 tomter til helårsbebyggelse som vi gir bort. Tomtene er allerede opparbeidet, sier Reidar Karlsen som er plan- og utbyggingssjef i Tjelsund kommune.

Ifølge Karlsen er det flere nabokommuner i området som har gjort det samme.

- Tomtene i seg selv har nok ikke så høy markedsverdi. Men det koster om lag 150.000-200.000 kroner å opparbeide en tomt, og den kostnaden sparer man altså, sier plan- og utbyggingssjefen.

Tomt i Tokke

Tokke kommune ønsker også å gi bort tomter helt gratis. Hele 40 tomter fås kjøpt for 0 kroner. Det er et eldre og fremdeles gjeldende kommunestyrevedtak som er bakgrunn for frisleppet. I vedtaket heter det at kommunale tomter som ikke er solgt innen ti år, kan gis bort gratis. De aktuelle tomtene ligger i et eksisterende boligfelt på Dalen, Høydalsmo og Åmdals Verk.

- Feltene er stort sett utbygd, men det gjenstår en del ubebygde tomter. De er ferdig opparbeidet med vann, vei og kloakk frem til tomtegrensen, forteller fungerende ordfører Olav Urbø til ta.no (Telemarksavisa).

Ikke et marked

Heller ikke i Tokke kommune eksisterer det et marked for tomter. Salgsprisen på tomtene i de samme feltene hvor tomter nå utdeles gratis, var for ti år siden på 42.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer