Få skattefri hjelp i hus og hage

Du kan fint hyre inn hjelp til småjobber i hus og hage uten å betale svart.

Du kan fint hyre inn litt hjelp til vårsjau, eller små hagejobber, uten at du trenger å gå gjennom den store skattepapirmøllen. Her er oppskriften. Foto: colourbox.com
Du kan fint hyre inn litt hjelp til vårsjau, eller små hagejobber, uten at du trenger å gå gjennom den store skattepapirmøllen. Her er oppskriften. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et tre som skal felles. Vinterskitne vinduer som bør vaskes fordi de avsløres av den lyse vårsolen. Ikke har du tid eller lyst til å gjøre det selv, men å hyre inn profesjonelle blir fort en kostbar affære.

Heldigvis kan du, helt lovlig få hjelp i hagen, uten at de som gjør jobben må skatte slik at det blir dyrt - og uten å bryte loven.

Les også: På tide å ta hekken?

Den magiske grensen

Grensen for slike utbetalinger er per i dag 4.000 kroner. Dette betyr at når de samlede utbetalingene til en person i ett inntektsår (ett kalenderår) er 4.000 kroner eller mindre, er ikke arbeidsgiveren pålagt å lønnsinnberette beløpet til skattemyndighetene, og for arbeidstager er inntekten skattefri.

Er timelønnen 100 kroner, kan du altså helt lovlig hyre inn førti timer, det vil si en hel arbeidsuke, uten å måtte tenke på skjemaer, skatt og byråkrati. Og det gjelder ikke bare én person. Du kan hyre inn to eller tre personer i denne perioden, helt lovlig. Det som er viktig er at ingen som hjelper deg mot betaling får mer enn 4.000 kroner i lønn.

Skal du male en stor villa, vil du nok fort komme over denne grensen, men det er likevel mange jobber som kan utføres i løpet av denne perioden. Mange sjauejobber i hus og hage som kan gjøres med et par dagsverk. Og du kommer langt med en uke, for ikke å snakke om et team på to personer, som jobber i en uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer