Felle mot fruktfluer

Få vekk tomflaskene!

Kjøkkenet kan invaderes av krypene - for de formerer seg fort.

FLUEFELLE: Fruktfluer tiltrekkes av mye mer enn selve frukten på fatet. Det er flere ting du bør fjerne fra kjøkkenet, men du kan også bli kvitt de plagsomme fluene med denne smarte fellen! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Ser du noen små, svarte prikker bevege seg oppi fruktskålen du har stående på kjøkkenbenken?

Da er det flere ting du bør skyndte deg å rydde vekk, ellers risikerer du at rommet invaderes av krypene.

Kan bli med fra butikken

De små krypene som har funnet veien til kjøkkenet, er sannsynligvis fruktfluer, også kalt bananfluer. Har de først kommet seg inn i huset, er det på kjøkkenet de trives best siden det er mat de tiltrekkes av. Og selvsagt kan det føles ubehagelig og uhygienisk å ha dem flyvende omkring hvor maten oppbevares.

Kanskje er det bare noen få fruktfluer som har dukket opp, men dessverre kan det raskt bli svært mange av dem hvis du ikke gjør en innsats for å bli kvitt dem:

- Det kan hende at det allerede bor fruktflue-larver i frukten du nettopp har kjøpt i butikken. Da får du disse med deg hjem, og etter kort tid vil det klekkes nye fruktfluer. Da kan du oppleve at kjøkkenet blir invadert av dem, sier Mari Steinert, forsker og leder ved Seksjon for skadedyrkontroll ved Folkehelseinstituttet.

Fruktfluene lever ute i naturen, men flyr gjerne inn i huset gjennom åpne vinduer. Og står det brukte glass med rester av øl eller vin på kjøkkenet, er dette gull for fruktfluene. De voksne fruktfluene tiltrekkes nemlig av gjæringsprodukter som alkohol og eddik, opplyser FHI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer