Færre kjøper hytte

Salget av fritidsboliger har falt med 15 prosent.

Færre hytter er omsatt i tredje kvartal i år, sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Det viser tall fra SSB. Foto: Colourbox.com
Færre hytter er omsatt i tredje kvartal i år, sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Det viser tall fra SSB. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tredje kvartal i år er det registrert omsetning av 2.500 bebygde fritidseiendommer. Det er en nedgang på 15 prosent fra samme periode i fjor. (Festetomter er ikke inkludert.)

Prisene har også flatet ut siste år, og ligger på 1,4 millioner kroner per omsatt objekt i snitt.

Her er det dyrest

Mest betaler vi for fritidsboliger i Vestfold, der snittprisen er 3,6 millioner kroner. Telemark og Vest-Agder følger i toppen med snittpriser på omkring 2 millioner kroner.

Les også: Hva koster hytta deg?

Finnmark er det eneste fylket der prisene på omsatt eiendom har steget fra 07 til 08. Dette tallet gjelder all type fast eiendom, også boliger.

Ikke kjøp nå

Professor på Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved handelshøyskolen BI, Arvid Flagestad, rådet folk til ikke å kjøpe hytte nå, da DinSide snakket med ham i slutten av september.

- Uten at man skal dramatisere for mye, er det ingen tvil om at hyttemarkedet kommer til å synke den nærmeste tiden. Det er en helt naturlig konsekvens av den utviklingen vi har hatt, sier Flagestad som refererer til blant annet et fallende eiendomsmarked.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer