Fagfolk eller hjemmefikser?

Skal du ha det ordentlig og pent, hvem gjør den beste jobben?

Fagfolk eller hjemmefikser?
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at skal man gjøre de virkelig store brølerne, kreves det lang utdannelse og erfaring. Broer som faller ned, bygninger som raser, veier som sklir ut og dører som faller ut - eksemplene er mange.

På hjemmefronten er det heldigvis ikke så ofte at det skjer slike dramatiske ting, men de gangene man tilkaller fagfolk er det ikke alltid man blir like imponert.

De som har vært teknisk interesserte hele livet og har lest seg opp og utført store og små mekkeprosjekter av alle slag på hobbybasis - da blir man gjerne litt kritisk. Det resulterer ofte i at når man skal ha gjort noe i heimen for å bedre tilværelsen, da gjør man det selv og man gjør det ordentlig. Man studerer brosjyrer, snakker med folk man kjenner, søker på nett, deltar i debattforum osv. Så legger man en plan og går til verket. Blir det ikke bra gjør man det om igjen, slik at man kan være stolt av resultatet. Det er jo litt av stasen.

Når jobben blir for storMen i blant trenger man fagfolk, grunnene kan være mange. Det kan være helt spesielle oppgaver som krever spesialverktøy, det kan være lover og regler, ansvarsforhold og erklæringer - eller rett og slett at jobben er så stor at det tar for mye tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.