Fakta & bilde: Selvrensende komfyrer

Ecoclean: Produktbilde fra Siemens.
Ecoclean: Produktbilde fra Siemens. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å rense stekovnen har Siemens to ulike prinsipper som kan forenkle din hverdag:

 • 1. EcoClean: Under stekovnens overflate skjuler det seg en porøs struktur fylt av ørsmå, oksygenholdige keramikkuler. Dette belegget suger til seg smuss- og fettrester som trekkpapir og fordeler det over en stor overflate.

  Stor tilførsel av oksygen i kombinasjon med stekeovnsvarmen skaper en permanent forbrenning av fettrester, og inntil 80 prosent av fettlukten fjernes også. EcoClean-belegget re-genererer seg selv og varer i hele ovnens brukstid.

 • [Ugjyldig objekt (NAV)]

 • 2. ActiveClean går litt hardere til verks. Skal ovnen renses helt, settes den på 500ºC i to timer, slik at bakterier, fett og smuss brennes bort. Sikkherheten skal imidlertid være ivaretatt; ovnsdøren blir nemlig automatisk låst så lenge temperaturen er over 300°C.

  Produktbilde fra Siemens.
  Produktbilde fra Siemens. Vis mer

  Eventuelle matrester etter steking, grilling og baking forbrennes dermed til aske, som det så bare er å tørke bort med en fuktig klut. Ovnene med activeClean skal være utstyrt med ekstra kraftig isolering for å beskytte nærliggende kjøkkeninnredning.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer