Faller boligen din i pris?

BOLIG: Ekspertene spår nedgang eller stagnasjon i boligprisene i høst og vinter. Men hvilke boliger er mest utsatt for prisfall?

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Ekspertene er ikke helt enige med hverandre om hvor stor effekt årets rentehopp vil få på boligprisene. Norges Bank har til nå i år satt opp signalrentene med 1,25 prosentpoeng. Det har også vært raslet i sablene om nye renteøkninger. Og bankene følger etter med høyere renter på boliglånene.

Hva skjer da med boligmarkedet? Vil prisene stagnere, synke litt eller stupe?

Prisfall på 10 prosent

- Vi ser for oss et prisfall på 10 prosent i løpet av høsten, som en følge av rentehopp og økt tilbud av nye boliger i markedet, sier Peter Batta som er administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund.

Andre ekspertere er mer moderate.- Trolig vil det komme en prisnedgang på de minst attraktive leilighetene, og i de minst attraktive områdene, men noen generell nedgang har jeg liten tro på, sier Bjørn-Erik Øye som er direktør i Prognosesenteret. De har spesialisert seg på markedsanalyser på bolig- og eiendomsmarkedet.

- Jeg tror snarere på en utflating av markedet enn på en nedgang. Men enkelte boliger vil nok synke, sier Trygve Swartling som er styreformann i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer