Faller boligen din i verdi?

I et dalende boligmarked gjelder andre regler enn i et marked med stort press. Vi viser deg hvordan synkende priser slår ut.

Publisert

En prisfest kan ikke vare evig. De siste to månedene har både meglere, boligbyggelag og aviser meldt om nedgang i boligmarkedet. I mai sank prisene til Postbanken eiendomsmegling med 2,5 prosent.

Les mer om vårens nedgang i boligmarkedet.

Ikke alle merker de dalende prisene like godt. Noen boliger står bedre rustet mot nedgang enn andre.

Her sjekker du om din bolig er utsatt for prisfall

Kresne kjøpere

- Markedet blir mer oppdelt, og forskjeller mellom boligene får mer å si når presset avtar, sier Stein Vaagan, faglig leder i Exact eiendom.

Han mener det ikke er noen krisesteming på boligfronten, men at tendensene nå er noe annerledes enn tidligere.

- Vi sliter litt med å selge dyre boliger i Oslo - det vil si boliger som koster over to millioner kroner. Leiligheter til rundt millionen har derimot like stor pågang som før, sier Vaagan.

Beliggenhet og standard blir ifølge Vaagan også viktigere i et dalende marked.

- Nå kan kjøpere tillate seg å være mer kresne. Derfor vil leiligheter som har noen "negative sider" går tregere, og til en lavere pris. Det kan for eksempel være leiligheter som ligger trafikkutsatt til, sier Vaagan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer