Litermål

Falmet trykk? Ikke kast den

Trykket på litermålene er ofte av diskutabel kvalitet. Men fortvil ikke, dette trikset gir litermålet nytt liv.

SÅ ENKELT KAN DET GJØRES: Ikke kast litermålet selv om trykket har falmet. Se hvordan vi løste det i videoen over. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en tid tilbake kjøpte vi et sett med tre litermål, ett på 0,25, ett på 0,5 og ett på 1 liter, i dagligvarebutikken. I reklamen stod det at de tålte oppvaskmaskinen, men etter få måneder (og riktignok ganske mange vask) begynte de påtrykte målepunktene å forvitre.

Litermål uten målepunkter er relativt ubrukelige, med mindre du fyller dem helt opp hver gang.

BINGO: Etter x antall turer i oppvaskmaskinen var målepunktene nesten helt vasket bort. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BINGO: Etter x antall turer i oppvaskmaskinen var målepunktene nesten helt vasket bort. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Settet var rimelig, og vår første tanke var å kaste alle tre litermålene og kjøpe nye. Samtidig er vi blitt mer bevisste på gjenbruk - og litermålene var jo like hele. Men de manglet bare desilitermerker. Og de kan man jo enkelt gjenskape, eller?

Butikken skal samtidig orienteres om våre erfaringer med trykk-kvaliteten. Og neste gang velger vi uansett litermål der målepunktene er preget i plasten.

I videoen øverst ser du hvordan vi gav litermålene nytt liv!

Fotnote: Om du ikke har et desilitermål tilgjengelig til å måle opp 1 desiliter vann, kan du bruke en kjøkkenvekt. 100 gram vann = 1 desiliter. Det finnes også matvarer som har desilitermål, for eksempel rømmebeger eller melkekartong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer