Fanget av en tidsbestemt leiekontrakt?

Slik kommer du deg ut av husleiekontrakter før avtalt tid.

Det skal mye til for at utleier skal ha saklig grunn til å nekte deg å fremleie en bolig.  Foto: iStockphoto.com
Det skal mye til for at utleier skal ha saklig grunn til å nekte deg å fremleie en bolig. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev vi om det unge paret Toralv og Silje som følte seg fanget av en husleiekontrakt. Før de signerte, leste de ikke godt nok gjennom vilkårene, og det viser seg at de ikke kan si opp avtalen før etter en viss periode.

Les mer: Fanget av leiekontrakt

Advokatfullmektig i Leieboerforeningen, Tanja Charlotte Øistad, har funnet frem til en paragraf i loven for deg som ønsker å komme deg ut av en tidsbestemt leiekontrakt for å kjøpe bolig, eller bytte til en annen utleibolig.

Det krever litt egeninnsats, men det kan være verdt det, for å slippe å betale dobbel husleie i en kortere eller lengre periode.

Finn en annen leietaker

Du må rett og slett finne frem til noen som har lyst til å overta boligen for resten av din leieperiode. Ifølge Øistad har ikke utleier rett til å nekte, med mindre det er saklig grunn til dette.

- Dette er for eksempel i forhold til fremleietakers betalingshistorikk, at ny leietaker har mange betalingsanmerkninger, eller mangel på fast inntekt, sier Øistad og legger til: - Det er sjelden grunn til det - og sjelden utleier har tilgang på nok informasjon til å nekte dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer