Fanny Aronsen vil gjøre Norge litt mykere

- I Skandinavia er det jo typisk veldig grovt.

Aronsen synes det er viktig med noen heftige fargeinnslag. - De som liker farger blir jo jätteglad når de finner slike stoffer, sier Aronsen.  Foto: Elisabeth Dalseg
Aronsen synes det er viktig med noen heftige fargeinnslag. - De som liker farger blir jo jätteglad når de finner slike stoffer, sier Aronsen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Fanny Aronsen, kvinnen bak tekstilfirmaet med samme navn, gjestet Oslo denne uken i forkant av Norges-lanseringen av samarbeidet med den danske tekstilprodusenten Kvadrat.

Se bilder lenger ned i saken

Fanny Aronsen designer luksuriøse tekstiler til hjemmet, både møbel- og gardinstoff, samt plukkvarer som puter og pledd. Firmaet ble etablert i 1998, og har samarbeidet med Kvadrat siden 2002. Her er hun i fornemt selskap, med Paul Smith, Charles og Ray Eames, Hella Jongerius, Tord Boontje, og ny av året, Alfredo Häberli. Og norske Norway Says.

Myk innredningstrend: Puter, deilige puter

Tekstur, tekstur, tekstur

Aronsen jobber mye med ulike teksturer i stoffene sine. Ved hjelp av ulike veveteknikker og materialer, kan stoff som i utgangspunktet har fått samme farge få et vidt forskjellig uttrykk.

Hun følger stoffene tett, fra skissestadiet som designer til ferdig produkt. Hun besøker leverandører og produsenter, og diskuterer fargeblandinger med fargemester. Aronsen er en kvalitetsbevisst og bestemt dame som vet hva hun vil ha. Er det ikke bra nok, må det gjøres på nytt, til alt stemmer.

- På veveriet snakker de om "the Fanny norm", ler Aronsen.

Les også: Sofaens nye klær

Mykt og behagelig

Aronsen legger stor vekt på etterarbeidet, slik at stoffene skal være myke og føles behagelig mot kroppen. Dette gjelder også møbelstoff. Selv om flesteparten av tekstilene er i ull og ullblandinger, føles de silkemyke mot fingrene.

- I Skandinavia er det jo typisk veldig grovt, litt røffere stoff blir brukt i møbler, sier Aronsen.

Dette gir et inntrykk av at stoffene er robuste og tåler sterk slitasje, men ifølge Aronsen trenger det ikke være noen motsetning mellom slitesterkt og mykt.

Aronsen er svensk, men har bred Skandinavisk bakgrunn, faren er norsk, og hun er bosatt i Danmark. I dag får en kjøpt Fanny Aronsen-tekstiler og tilbehør på Expo Nova og Tannum Tekstil, og i tillegg kan det bestilles gjennom Illums bolighus. Aronsens kolleksjon for Kvadrat lanseres i November. I tillegg lanseres også selskapets første tapetkolleksjon snart.


På nett: Kvadrat, Fanny Aronsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer