Innbrudd

Fant ukjente poteter i hagen: Uka etter hadde de innbrudd

Vil advare andre mot potet-trikset.

INNBRUDD: Slik så det ut da familien kom hjem etter en ettermiddagsutflukt: Nesten alt av smykker på bad og soverom ble stjålet - men ingenting annet som familien kunne se. Foto: Privat
INNBRUDD: Slik så det ut da familien kom hjem etter en ettermiddagsutflukt: Nesten alt av smykker på bad og soverom ble stjålet - men ingenting annet som familien kunne se. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke oppdaget Kristin og familien i Bærum ukjente poteter på flere steder i hagen, men tenkte ikke så mye over det før de uka etter kom hjem en ettermiddag og oppdaget at de hadde hatt innbrudd.

Og da hun noen dager seinere hørte om at dette med å plassere poteter i hagene til folk er noe tyver driver med for å overvåke boliger før et innbrudd, tok hun kontakt med Dinside.no.

- Jeg vil advare andre og oppfordre til å være oppmerksomme når noe slikt skjer. Det er nok flere enn meg som kan være naive, før man blir utsatt for det selv, sier Kristin til Dinside.no

- Vi fant jo de potetene, og så skjønner man det ikke helt. Men hvis flere leser om det og blir mer oppmerksomme på det, så kan man ta noen forholdsregler i alle fall, sier hun videre.

Dette er saken: Ukjente poteter

For noen dager siden kunne Dinside.no fortelle om tyvenes nyeste triks, som er å legge ut poteter eller bananer på trappa eller i hagene til folk, som et ledd i å overvåke boliger de vurderer å gjøre innbrudd i.

Dette var en framgangsmåte omtalt i svenske aviser og observert ved Göteborg, men ingen av forsikringsselskapene Dinside.no snakket med da, hadde registrert denne framgangsmåten i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer