Får 20.500 for ødelagte gulv

Møbelbutikken må punge ut etter farlige stolbein.

Man må regne med noe slitasje på parkett og laminat, men du skal likevel ikke måtte finne deg i at de nye stolene spiser opp gulvet ditt. Foto: ØISTEIN LIE/IFI
Man må regne med noe slitasje på parkett og laminat, men du skal likevel ikke måtte finne deg i at de nye stolene spiser opp gulvet ditt. Foto: ØISTEIN LIE/IFI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor vår brukte en Tromsø-mann nesten 7.000 kroner på et Belina-spisebord og seks Jolie-stoler.

Mannen var godt fornøyd, med i løpet av sommeren oppdaget han med skrekk og gru at Jolie-stolene hadde gått til angrep på parketten hans. Under stolene var det tydelige merker i gulvet, til tross for at han etter sigende skal ha brukt filt under stolbeina.

Da var ikke mannen fullt så fornøyd lenger.

Les også: Møbelklassikerne som kræsjer og riper hverandre opp

Leide takstmann

HJALP IKKE: Mannen hevder å ha brukt møbelknotter under stolene, men takstmannen mener dette var langt fra nok for å unngå skader.  Foto: Arkiv
HJALP IKKE: Mannen hevder å ha brukt møbelknotter under stolene, men takstmannen mener dette var langt fra nok for å unngå skader. Foto: Arkiv Vis mer


Først forsøkte han å få pengene tilbake fra møbelbutikken. Det gikk ikke. Butikken mente det var hans egen feil, og at det derfor var en sak mellom han og forsikringsselskapet.

På nyåret fant tromsøværingen frem sterkere krutt. Han oppsøkte en takstmann for å undersøke saken nærmere, og i rapporten omtales søkk i gulvet på mellom 0,2 og 0,3 millimeter. Ifølge takstmannen kom disse søkkene av en feil i stolbeina.

Les hvordan man får 4.000 kroner i erstatning for krympede klær

Visstnok skal kun én tredjedel av beinenes overflate ha båret tyngden. Med andre ord var det nærmest som en spiss som gnagde seg ned i mannens parkett. Rapporten hevder at møbelknotter ikke er nok til å unngå skader med så agressive stolbein.

Dessuten hevdes det at å erstatte parketten vil koste over 12.000 kroner. Og takstmannen selv vil ha 8.556 kroner for rapporten hans.

Får gigaerstatning

Med denne dokumentasjonen under armen tok mannen kontakt med Forbrukertvistutvalget. Nordlendingen ville ha pengene tilbake for møblene, pluss erstatning for parketten og takstmannen.

"Det synes å være på det rene at den påklagde skaden skyldes stolbeina" skriver utvalget i sin avgjørelse.

Får erstattet sprukken iPhone-skjerm - selv om butikken nektet

Dermed tilsier forbrukerkjøpsloven at mannen bør få erstatning, i tillegg til å kunne heve kjøpet. Og det får han, nesten halvannet år etter å ha kjøpt møblene.

Til sammen 20.593 kroner og 50 øre må møbelbutikken ut med, for å dekke mannens parkett og takstmann. I tillegg får han tilbake de nesten 7.000 kronene for møblene, som han nå med glede skal levere tilbake til butikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer