Vond lukt av toalett

Får du ikke bort den vonde lukten fra toalettet? Da bør du sjekke flisene på badet

Roten til det illeluktende problemet kan ligge i gulvet.

RENGJØRING: Det er viktig å vaske toalettet en gang i uken, ifølge ekspertene. Får du ikke bort den vonde lukten uansett hvor ofte du vasker, kan lukten sitte i flisene under do. Foto: NTB Scanpix.
RENGJØRING: Det er viktig å vaske toalettet en gang i uken, ifølge ekspertene. Får du ikke bort den vonde lukten uansett hvor ofte du vasker, kan lukten sitte i flisene under do. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Hvis det har begynt å stinke fra toalettet i huset og du ikke får bort lukten uansett hvor mye du vasker, er det gulvet under doen du bør ta en ekstra sjekk på.

Lukten kan sitte i flisene

Det gjelder ikke den ekle lukten som kan oppstå når noen har gjort sitt fornødne på do, men om stanken som over tid har satt seg rundt toalettet og som virker umulig å få bort ved vask.

Men hvis du kun fokuserer på å vaske selve doen, er det muligens ikke så rart at du ikke klarer å få bukt med lukten, kan Line Mercedes Åramnes, leder kvalitet og opplæring ved CityMaid, opplyse.

- En av de vanligste årsakene til vond lukt rundt toalettet er at urin har trukket ned i flisene og fug rundt selve toalettet. Ofte vil lukten da komme opp fra flis og fug og spre vond lukt, forteller Åramnes.

Hvis man dermed prøver å få bort lukten ved å bytte ut toalett, vil lukten likevel ikke forsvinne.

- Noen opplever at lukten blir verre dersom gulvene er våte- dette er et tydelig signal på at lukten sitter i gulvet, understreker eksperten.

Det aller viktigste du gjør du før den vonde lukten oppstår, mener Åramnes er:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer