- Får frysninger på ryggen

Mange soverom kan være potensielle dødsfeller.

Foto: Katarina Sundelin / PhotoAlto
Foto: Katarina Sundelin / PhotoAlto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et ekstra soverom kan gjøre boligen mer attraktiv på markedet. Derfor velger mange å dele opp rommene sine, slik at man får et ekstra rom før man selger. Men det er klare retningslinjer for rom som skal kunne defineres som soverom.

Fagsjef Rolf Eidsvold i Norges Takseringsforbund kommer opp med følgende kriterier:

  • Volum på minst 15 kubikkmeter (ved normal takhøyde på 2,40 meter vil det si en grunnflate på minimum 6,25 kvadratmeter)
  • Rommet må ha forsvarlige rømningsveier.
  • Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei. For vindu som skal brukes som rømningsvei må summen av bredde og høyde må være på minst 1,5 meter. Bredden må være minst 0,5 meter og høyden må minst være på 0,6 meter.
  • Det er krav til at rommet skal ha tilfredsstillende tilgang på dagslys, selv om det ikke er like klart definert. Tommelfingerregel tilsier at kravene er tilfredsstilt når dagslysflate (vinusareal) utgjør minst 10 prosent av gulvflaten
Hvor mye er boligen din verdt?

Blåser i kravene

Selv om kravene til et soverom er klare, er det ikke noe som sier at du kan bruke et ikke-godkjent soverom til å sove i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer