Får ikke ny lås

Låsprodusent får kritikk fra Forbrukerrådet.

Låser av denne typen har vist seg lette å dirke opp. Har du en slik, får du et gratis beslag som skal beskytte mot innbrudd. Dette må du bestille og montere selv. Foto: Assa.se
Låser av denne typen har vist seg lette å dirke opp. Har du en slik, får du et gratis beslag som skal beskytte mot innbrudd. Dette må du bestille og montere selv. Foto: Assa.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan dirke en Assa Evo? Jo, det får du vite om du for eksempel sjekker utførlige beskrivelser på Youtube. Det fikk også tusener av svenske boligeiere til å miste nattesøvnen etter en avslørende reportasje på svensk TV i høst. Disse låsene lar seg dirke opp så lett, på grunn av en feilkonstruksjon.

Les også: Hvilken lås skal jeg velge?

Ettermontere beslag

Dette er selskapets mest solgte låsserie av forsikringsgodkjente låser, ifølge opplysninger fra Assa.se. Selskapet har laget et beslag som kan ettermonteres for å sikre låsen mot dirkemetodene som vises på nett. Det kan du bestille gratis ved å kontakte forhandleren Trioving, eller gå inn på Assas nettsider. Forsikringsselskaper anbefaler også at dette beslaget monteres.

Les også: Pristest på boligalarm

Trolig tusenvis

Det finnes ikke pålitelige tall som kan fortelle hvor mange norske dører som er sikret med denne låstypen, men i følge Huseiernes Landsforbund er det trolig tusenvis. Butikker som har låser av denne typen på lager, får nye låser fra forhandleren skriver medlemsbladet Hus&Bollig. Boligeierne som har denne låsen, får imidlertid ikke tilbud om å bytte den ut. Dette får Forbrukerrådet til å reagere:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer