Får seksdoblet ligningsverdi

Ligningstaksten på boligen til ungt ektepar øker fra 155.000 til 1.028.900 med den nye ordningen.

Ruinert av ny ligningstakst? Sjekk en gang til. Du skal være gjeldfri og eie en meget dyr bolig for å komme i formuesskatteposisjon. Foto: Colourbox.com
Ruinert av ny ligningstakst? Sjekk en gang til. Du skal være gjeldfri og eie en meget dyr bolig for å komme i formuesskatteposisjon. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst skal alle norske boliger få ny ligningsverdi. Deler av arbeidet med dette faller på boligeierne selv, og det må gjøres i perioden 31. august til 15. oktober.

Les mer: Slik skriver du boligselvangivelse

Du kan imidlertid sjekke hvor mye din ligningstakst blir allerede nå på Skatteetatens nettsider, og her er det kanskje noen som vil få seg et sjokk. Det gjorde Alexander (26).

- Takket være de nye beregningene på boligskatt virker det som ligningsverdien har steget fra 155.954 kroner til 950 000! Det er helt utrolig.. "25 prosent av denne (les: husets markedsverdi basert på belighenhet og statistikk i nærområdet) markedsverdien, er den nye ligningstaksten. " skrev han opprørt på Facebook i går kveld.

Kan han vente seg en skattesmell til neste år?

Hvor stor er formuen?

Om det bli skattesmell på Alexander er avhenging av en rekke ulike faktorer. Etter en kjapp prat om økonomien hans ellers kunne vi berolige ham med at han garantert ikke vil få en skattesmell. Siden det sikkert er flere som lurer på det samme, om de nå vil komme i en formuesskatteposisjon, skal vi vise hvorfor her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer