Vedlikehold av hytta

«Farevarsel»: Høstens hytte-herjinger

Det skjer mye i årstidsskiftet høst/vinter, som du må ruste hytta for.

SJEKK NÅ: Vil du unngå dyre skader på hytta i vinter, lønner det seg å gjøre en innsats i høst. Foto: NTB
SJEKK NÅ: Vil du unngå dyre skader på hytta i vinter, lønner det seg å gjøre en innsats i høst. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du en tur til hytta di i høstferien, bør du absolutt sette av litt tid til å forberede hytta for det de kommende årstidene kan bringe.

Det er nemlig flere faremomenter både om høsten og vinteren, og det er langt lettere å ruste seg mot disse i forkant framfor å måtte rydde opp etterpå.

Høstflommen

«Mange bekker små gjør stor å», har du sikkert hørt. Dette er ikke bare et ordtak, men også et naturfenomen som kan ramme hytta di.

Ta en titt i terrenget rundt hytta, og se på bekke-/elveløpet. Elva kan endre retning hvis det blir flom. Se om du kan rydde rundt elva, for å hindre at den tar ugunstrig retning med tanke på hytta di.

- Sjekk også at takrennene er frie for rusk og rask. Ofte kan løv tette igjen nedløpet, og da kan vannet fort renne andre steder og gjøre skade. I tillegg kan vannet fryse og gjøre ytterligere skade, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til Dinside.

Musene kommer

Når temperaturen synker ute, trekker vi oss helst inn der det er tørt og varmt. Den samme tanken har gnagerne.

Det aller beste er å oppdage skadedyrene før de slår seg skikkelig til ro i boligen, blant annet ved å tette små hull og sprekker på utsiden av husveggene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer