Lekkasje fra oppvaskmaskin:

Fargeendring her kan bety trøbbel

Tipsene for å unngå dyre lekkasjer på kjøkkenet.

VANNLEKKASJE? Ser du endringer i fargen på parketten foran oppvaskmaskina, kan det være et tegn på vannlekkasje. Men det fins måter å unngå slike lekkasjer på. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VANNLEKKASJE? Ser du endringer i fargen på parketten foran oppvaskmaskina, kan det være et tegn på vannlekkasje. Men det fins måter å unngå slike lekkasjer på. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

- Er det én ting du skal se etter på kjøkkenet, er det fargeforandringer i parketten foran oppvaskmaskinen på kjøkkenet. Det kan tyde på en liten vannlekkasje som kan utvikle seg plutselig til noe langt mer dramatisk, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i If til Dinside.

I 2017 ble det meldt inn totalt 4.566 vannskader som oppsto i samband med vanntilkoblet maskin som vaskemaskin, oppvaskmaskin eller kjøleskap med isbitmaskin til forsikringsselskapene i Norge, forteller Clementz videre.

Disse skadene utgjorde totalt 117,6 millioner kroner. Men det fins måter å unngå problemene på.

Problemer med tilkoblingen?

- Når det oppstår vannskader inne i hjemmet, er det som oftest på kjøkkenet lekkasjene skjer. Her er det vanligvis tilkoblingen til oppvaskmaskinen som er årsaken, opplyser skadebehandlerne i forsikringsselskapet If.

Kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende forsikring sier til Dinside at de får meldt inn skader om både lekkasje fra selve maskinen og fra tilkoblingen.

- Vi anbefaler gjerne en plastmatte under maskinen slik at eventuelt vann flommer frem på gulvet slik at du ser det og kan stoppe skaden, heller enn at det ligger innunder sokkelen på kjøkkenet og gjør skade. Vi får også en del skademeldinger på kjøleskap med ismaskin og vanntilkobling, sier Tofterå Slettemoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer