Farlige stoffer i billig kjøkkenelektronikk

Billig kjøkkenelektronikk inneholder farlige stoffer i ulovlige mengder, avslører undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

En stor undersøkelse av farlige stoffer i kjøkkenelektronikk avslører at mange av produktene inneholdt farlige stoffer i mengder over grenseverdiene.

Blant de testede produktene er kjøkkenvekter, eggkokere og brødristere.

13 prosent av produktene som ble testet inneholdt for høye verdier av stoffer som bly og klorparafiner. Og ifølge rapporter, skiller billigprodukter seg ut med storparten av synderne:

- Vi ser at billig elektronikk fra mindre kjente merker ofte er mer problematisk. Med det store tilbudet av varer i dag, er det viktigere enn noensinne at forbrukerne er bevisste på at deres valg av produkter påvirker miljøet, sier inspektør Marcus Hagberg i den svenske Kjemikalieinspeksjonen, som er de som har utført undersøkelsen.

Farlige stoffer i 33 av 263 produkter

Resultatene av undersøkelsen er nylig presentert i rapporten Hjemmeelektronikk 2020.

Undersøkelsen er gjort i Sverige, men flere av produktene kan og er også solgt i Norge eller til norske forbrukere fra utenlandske forhandlere.

Det er den svenske Kjemikalieinspeksjonen som har gjort undersøkelsen, hvor de har inspisert produkter fra totalt 109 selskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer