Farvel til useriøse håndverkere

Utsagnet i tittelen kan bli en realitet dersom den nye offensiven fra Huseiernes Landsforbund slår til.

Publisert

Huseiernes Landsforbund går nå, i samarbeid med bransjen selv, til kamp mot useriøse håndverkere. I samarbeid med håndverkernes bransjeorganisasjoner gir Huseiernes Landsforbund og Teknologisk Institutt ut den første landsomfattende guiden over kvalifiserte, og offentlig godkjente håndverkere.

- Vi får daglig henvendelser fra våre medlemmer som klager på useriøse håndverkere. Derfor har vi i Huseiernes Landsforbund lenge tenkt på hvordan vi kan hjelpe boligeieren til å velge en håndverker som gjør en skikkelig jobb, opplyser organisasjonskonsulent Tom Arne Nyborg til DinSide.

For oss er det viktig at våre medlemmer, og forbrukere generelt, har mulighet til å få behandlet en klage på en seriøs måte. Når bransjeorganisasjonen står bak håndverkeren betyr det at forbrukeren har et sted å henvende seg, hvis jobben ikke blir gjort på en tilfredsstillende måte.

Ikke velg svart!

Dessverre kan det være fristende å velge en "svart" håndverker når du må pusse opp. Stive priser hos de lovlydige håndverkerne gir dessverre rom for useriøse aktører. På sikt kan du imidlertid lett komme til å sitte tilbake med lang maske dersom du velger svart arbeidskraft. Slurvete arbeid vil ofte ikke vise seg før "svarteper" har forsvunnet i nattens mulm og mørke. Hva gjør du da? Sannligvis vil du få en regning som svir. Som regel kan du i hvert fall glemme å få manglene reparert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer