Fast eller flytende rente?

Tåler du ikke flere hopp, bør du binde nå.

Publisert
Sist oppdatert

De byksende pengemarkeds-rentene tvinger stadig flere banker til å sette opp utlånsrentene. For mange nordmenn er smertegrensen nådd. Bør du binde boliglånsrenta nå?

- Det springende punktet er om folk tror de klarer å slå renta. Man pleier å si at man skal lete lenge etter femårsperioder som gir bedre resultat med fast rente enn med flytende. Men noe sånt er vi i ferd med å kunne avlsutte nå. De som bandt renta for et par-tre årsiden, ligger brukbart an til å matche flytende i denne perioden, sier Dag Jørgen Hveem, studierektor ved Handelshøyskolen BI.

Hveem har privatøkonomi som et av sine spesialområder. Han mener at vi er inne i en tid der vi kan forvente ganske store svigninger og få store overraskelser også i form av økt flytende rente. Men han mener det er større sannsynlighet for et ikke helt uvesentlig rentefall.

Rentenivået er helt normalt

- Fastrenten er lavere enn flytende, noe som indikerer at man forventer fall i renten. Slik er summen av markedets forventninger per i dag. Vi vil kunne oppleve et kraftig rentefall etter hvert som vi nå går inn i en lavkonjunktur, som vi per i dag ikke har oversikt over hvor dyp blir, sier Hveem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer