Strøm:

Fastprisavtale: Lønner det seg nå?

Med høye strømpriser er det mange som nå vurderer å gå over til fastprisavtale på strøm, men det lønner seg ikke nødvendigvis å binde strømprisen for lenge nå.

STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømselskapene melder om stor pågang fra forbrukerne for å endre strømavtalene, samtidig som strømprisene fortsetter å stige.

Administrerende direktør i Polar Kraft, Herold Myrland forteller til DinSide at de har en betydelig pågang for tiden.

- Det er mange flere som bestiller fastpris nå enn tidligere i høst. Dette har tiltatt siden medio august, forteller han.

Strømselskapet opplever økte kundetall den seneste tida.

- Kundeveksten på fastpris alene hos Polar Kraft hadde en vekst fra juli til oktober på 15 prosent, mens tilsvarende for perioden august til november var 20 prosent. Det viser at trenden er kraftig stigende.

Flere hundre

Kommunikasjonssjef i Lyse AS, Andreas Veggeland bekrefter på lik linje med Myrland at de også merker stor pågang.

- Vi opplever en sterk økning blant dem som ønsker å tegne fastprisavtale. I fjor var strømprisene rekordlave og vi hadde svært få henvendelser om fastpris. Slik strømprisene er nå, er det imidlertid svært mange som er interessert i fastprisavtaler fordi de ønsker forutsigbare strømregninger, forteller Veggeland til DinSide og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer