Oppussing av badet:

Fellene du bør unngå

Drømmer du om et flunkende nytt baderom denne våren? Eller kanskje du bare ønsker å gi badet et ansiktsløft med nye fliser og armatur? Her er ekspertenes beste tips for å unngå de store baderomsfellene.

PUSSE OPP? Dersom du skal pusse opp badet i sommer, har vi tipsene du bør vite om. Foto: Mayer & Kohl
PUSSE OPP? Dersom du skal pusse opp badet i sommer, har vi tipsene du bør vite om. Foto: Mayer & Kohl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppussing er en skrekkblandet fryd for mange, og det blir særlig tøft når prosjektet går utover både tålmodigheten og lommeboka. Badet er vanligvis det dyreste rommet i hjemmet å renovere per kvadratmeter. Feil, justeringer og forsinkelser kan derfor bli en kostbar affære, dersom du ikke er nøye fra start.

Så hvordan kan du unngå baderomstabber som feil vanninstallasjon eller mangler rundt våtromsnormen? Her er tipsene du bør merke deg:

1. Se opp for unødvendige overraskelser

Før du begynner å flytte toalettet eller rive opp fliser, bør du lage et realistisk budsjett som danner et økonomisk rammeverk for oppussingsprosjektet. Legg til alle potensielle utgifter og kostnader som kommer med renoveringen. Du bør også sette av et par ekstra midler, mener ekspertene.

– Et realistisk oppussingsbudsjett bør også inneholde en buffer på 10 til 15 prosent av totalbeløpet, slik at det er plass til uforutsette kostnader. Merverdiavgift kan også slå ut på totalbudsjettet, så vær obs på om fagfolk inkluderer dette i prisen eller ikke, sier Jorunn Tharaldsen, Key Account Manager for Architects & Designers i Grohe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer