Fellene ved tvangssalg

Fellene er flere ved tvangssalg enn ved vanlige boligkjøp. Her er de viktigste.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som ved alle andre boligkjøp er det flere ting du må huske på. Men ved tvangssalg er det grunn til å være ekstra oppmerksom.

Fellene ved tvangssalg

Hovedregelen for eiendommer som kjøpes på tvangssalg er at de kjøpes i den stand de befinner seg. Det er viktig å være klar over er at bestemmelsene i avhendingslova ikke vil gjelde når en eiendom er tvangssolgt.

Du er imidlertid ikke stilt helt på bar bakke. Tvangsfullbyrdelsesloven bestemmer nemlig at kjøper kan kreve prisavslag i følgende tilfeller:

 • Når eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger om vesentlige forhold som medhjelper (megler, advokat eller lensmann) har gitt.

 • Når medhjelperen har forsømt å gi opplysninger om vesentlige forhold som han måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få.

 • Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med, og disse forhold kan antas å ha hatt innvirkning på kjøpet.

  Sak mot kreditorene

  Kjøperen kan ikke heve kjøpet hvis noe av dette har skjedd, men du får altså rett til å kreve prisavslag.

  Dersom kjøper og selger ikke blir enig om prisavslag, må kjøper eventuelt gå til søksmål mot kreditorene.

  Det er viktig å huske på at kjøpesummen må betales selv om det kreves prisavslag, men du kan kreve at den summen du krever i prisavslag ikke utbetales til kreditorene før saken er avgjort.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer