Selge bolig for første gang

Fem gode råd til førstegangsselgere

Pass deg for selger-fellene.

MEGLERHJELP: De fleste bruker eiendomsmegler når de selger bolig, men det går også an å selge uten megler. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix.
MEGLERHJELP: De fleste bruker eiendomsmegler når de selger bolig, men det går også an å selge uten megler. Foto: Shuttestock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du hører gjerne om alt en førstegangskjøper må passe på, og det finnes flust av tips til dem.

Men, hva med førstegangsselgerne? Hvilke feller må de passe seg for?

Dinside spurt to eksperter om dette, og her er fem gode råd fra dem:

1. Skaff deg erfaring

Det er gjort få undersøkelser på folk som skal selge bolig for første gang, og derfor kan det være vanskelig å trekke fram typiske kjennetegn. Noen er likevel en viss usikkerhet og spenning, mener Dag Jørge Hveem, høyskolelektor ved BI.

- Du kan gjøre det lurt i å spørre om andres erfaringer med salg, gjerne fra noen du har tillit til, sier Hveem.

Hvis førstegangsselgeren opptrer alene, er det lett å bli ukritisk til alt en megler foreslår i salgsprosessen, legger han til. For all del, finn en god megler du lytter til, men vurdér kritisk og etterprøv det megleren foreslår.

Eva Sørmo, forbrukerøkonom i Norsk Familieøkonomi, trekker fram at når du selger bolig for første gang, er det som regel for å kjøpe noe annet, og gjerne på grunn av endringer i livssituasjon, som samboerskap eller barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer